Rólam

Mónikáról

Ambrús Mónika 1985-ben született a felvidéki Sánkfalván.

Éneklés, kezdetek

Gyerekkorától énekel, népzenei vonalon kezdte, mely elkísérte egészen középiskolás évei végéig. Több népzenei versenyen is sikerrel szerepelt, többek között eljutott a Csemadok által szervezett Bíborpiros szép rózsa népdalverseny országos fordulójára.

Tanítói pálya

Mónika végzettségét tekintve pedagógus. Miután elvégezte az egyetemet, egy falusi alapiskola alsótagozatán tanított 9 évig. Szakmájához 6 év szünet után tért vissza. Ezidő alatt volt kávézó tulajdonos és virágkötő is.

Vendéglátós zenélés

Az Unicum zenekar felkérésére, hogy legyen az énekesnőjük, igent mondott. Így történt, hogy 7 és fél évig egy vendéglátós zenekarral szórakoztatta a közönséget országszerte. A hétvégi hajnalig tartó mulattatásban viszont sem szakmai sem anyagi fejlődést nem látott és úgy érezte nem ez az út, amin tovább szeretne haladni.

Szépségverseny

Kipróbálta magát szépségversenyen, 2014-ben az első alkalommal megrendezett Felvidék szépe döntőjébe jutott, egyedüliként képviselve a gömöri régiót. A megmérettetésen elnyerte az Internet szépe díjat.

Magánélet

5 évig élt házasságban, ahol azonban nem talált támogatásra zenei téren, ezért válásra került sor. Ezt követően sikerült felépülnie és újra hitet nyernie magában. 2020 nyarán találta meg a szerelem. Jelenlegi párjával közösen tervezik a jövőt. Szerelmük ihlette második dalát, mely a „Veled” címet kapta.

Saját dalok

Magam adom

2018-ban készült el első saját dala, mely a Magam adom címet kapta. A dalt a vágy ilhlette, hogy újra önmaga lehessen az éneklés által. 2020 nyarán videoklip készült hozzá.

Veled

2020-ban szerelmi ilhetettségből született a Veled, mely már egy szárnyaló, kibontakozó lélek szerelmi vallomása dalba foglalva.

Ugyanezen év november 13-án ( péntek 13) játszották először mindkét dalát a Pátria rádió Pentaton című könnyűzenei műsorában.

14-én szombaton feltöltésre került a Veled videklipje a legnagyobb videómegosztó portálra.

Körforgás

Mónika harmadik dala készülőben….

Tervek, jövő…

Mónika jelenleg is sok energiát fordít énekesnői karrierjére. Dolgozik a zenei stílusán, készülő dalaiba igyekszik új, fiatalosabb szinezetet vinni. Egyszerű, letisztult előadói módjával nyomot hagy hallgatóiban.